Kapcsolat Fogfájástól szenvedő betegeinket soron kívül fogadjuk! 1052 Budapest, Párizsi u.1. 00 36/1-266-1611, 00 36/1-235-0760
Rendelési idő: Hétfőtől Csütörtökig 09:00-13:00, 14:00-19:00

Élet a Green Eden-ben

A Green Eden kenyai iskoláról

A Green Eden iskola a kenyai határtól tíz percre, Namanga település külső szélén helyezkedik el, így az iskolából remek kilátás nyílik a szavannára és a hegyekre. Az iskola két épületből áll, előtte pedig egy nagy focipálya terül el - ezt imádják a gyerekek. Az udvaron van egy kis kert, ahol tiszta vizet lehet inni, és itt zajlik az ebéd is.

Az afrikai Green Eden tábora

Ugyan nincs konyha, de Emmanuel felesége minden nap főz a gyerekekre. Hétfőn és kedden főtt kukorica és bab kerül az egyszerű műanyag tányérokba, szerdán rizst kapnak a diákok babbal, csütörtökön és pénteken pedig ismét tápláló babot kukoricával. Láthatjátok a képeken, a körülmények egyszerűek, mégis a gyerekek mennyire élvezik, hogy –egyébként kedvenc játékaikon- az autókerekeken ebédelhetnek.

Az afrikai Green Eden tábora

Ahogy azt Afrikában megszoktuk, a kicsik nagyon sokan vannak, a nagyobbak egyre kevesebben. A Green Eden-ben Általános iskola 5. osztályig tanítják a gyerekeket, tizenéves koruk elejére már önfenntartóak lesznek. Kénytelenek. A legtöbb tanuló ugyanis nagyon szerény körülmények közt, egyszerű vályogházakban él, sokan étel és víz nélkül, lyukas ruhákban és cipőben nevelkednek- legtöbbjüknek nincs pénze egyenruhára vagy taneszközökre.

Segíteni kiváltság alapítvány logója

A tanárok mindegyike jól beszél angolul, ahogy igazgatónk, Emmanuel is, így a gyerekek végzős korukra a jövőjükhöz elengedhetetlen, stabil angoltudást szerezhetnek. Alapítványunk az oktatás mellett nagyon fontosnak tartja a szemléletformálást, ezért is tartjuk nagyra a Green Eden-t, akik minden nap foglalkoznak a szükséges higiéniai feltételek megteremtésével, a gyerekek lelkével és a környezet oltalmazására és kézmosásra való nevelésével. A Green Eden-ben, ahol az első félév januártól júniusig tart, a második pedig júliustól decemberig, a gyerekek a hagyományos tárgyak mellett gyakorlatias, az önellátásra felkészítő tárgyakat tanulhatnak mint például kertészkedés, állattartás, környezetismeret, tudományok, sport és magatartás.

Bár az oktatás színvonalas és minden tanár szívből végzi a munkáját, az iskola nehéz helyzetben van, hiszen szinte önköltségből kell gondoskodniuk a 221 diák ellátásáról.

Ezért is köszönjük hálásan a segítséged!

Gyermek az afrikai Green Eden táborából

Gyermek az afrikai Green Eden táborából

Címünk:

1052 Budapest, Párizsi utca 1. II. emelet 10.

Útvonaltervező

Vezetékes:

Telefon: ,

Mobil:

00 36/1-266-1611
00 36/1-235-0760

Mobil:

00 36/30-951-88-77

Rendelési idő:

hétfőtől csütörtökig 09:00-13:00, 14:00-19:00.

Elérhetőségeink

Email cím:

kelemen@dentalcenterkelemen.hu

Üzenet írása